18 Haziran 2013 Salı

Kayısılı İrmik Tatlısı Tarifi


Abdullah b. Amr’ın (r.a.) naklettiğine göre:

Bir zat Hz. Peygamber’e (a.s.): “İslâm’da hangi işler daha hayırlıdır?” diye sordu. (Hz. Peygamber cevaben), “Yemek yedirirsin ve tanıdığın, tanımadığın herkese selam verirsin” buyurdu.
Sahih-i Müslim’deki hadis numarası: 56

Selamun aleykum dostlar,bugün evde çürümeye meyilli kayısılarım vardı havaların sıcaklığından dolayı,atmaya kıyamadım tabiki ve sizlere bu müthiş lezzeti sunmaya karar verdim,bu sıcak havalarda buz gibi bir tatlı
ne iyi gider :) 



Kayısılı irmik tatlısı

Malzemeler:

1 litre süt 
10 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı şeker

Sos için malzemeler:

1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 kilo taze kayısı

Hazırlanışı:

Süt,irmik ve şekeri muhallebi kıvamında pişirin muffın kalıblarını hafif ıslatın ve içine  bir parmak boşluk olacak şekilde doldurun ve soğumaya bırakın.

Kayısıların çekirdeklerini ayıklayalım ve rondoda püre haline getirelim bir tencerenin içinde şeker ve nişasta ile pişirelim . Soğumuş olan irmiğin üzerine birer kaşık dökelim ılıyınca buzdolabında 2 saat bekletelim, kaşığı ıslatalım dikkatli bir şekilde kalıptan çıkaralım üzerine dilerseniz çikolata sosu döke bilirsiniz

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder