25 Haziran 2013 Salı

Meyveli Güllaç Tarifi


Selamun aleykum değerli dostlarım sizler için bugün ramazan ayına yakışır hafif ve çok kolay bir  tatlı sunmak istedim çünkü yavaş yavaş ne yapıcağımızı pilanlamalıyız  2 haftadan az bir süre kaldı rabbim bizi 11 ayın sultanına eriştirsin inşaallah şimdiden kolay gelsin afiyet şifa olsun...


Malzemeler:
10 yaprak Güllaç
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
1 kase ahu dudu 
1 kase böğürtlen

Hazırlanışı:

Süt, şeker ve vanilyayı kaynatıyoruz, tepsinin içine yaprakları sıraylala süt şeker karışımı dökerek ıslıyoruz yarısına gelince içine hindistan cevizi ve meyvelerle süslüyoruz ( buzlu meyvede olabilir) diğer 5 yaptağına yine şekerli süt ile ıslıyoruz ve üzerine bolca hindistan cevizi ve meyvelerle süslüyoruz 1 saat buzdolabında bekletiyoruz ve servis ediyoruz 
Afiyet şifa olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder