8 Haziran 2013 Cumartesi

3 Katli Pasta Tarifi


Pandispanyası için:

4 Yumurta
4 Türk kahve fincanı toz şeker
4 Türk kahve fincanı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin şeker

Kreması için:
hazir krem santi

Pandispanyası için:

Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dakika çırpın. Şeker eriyince yağı ekleyin ve çok az çırpın.
Kabatma tozu ve vanilyayı ekleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. Bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada silikon Spatula kullanırsanız daha iyi olur.
Yağlanmış ve unlanmış kalıba (24 cm) dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişiriniz.
Pişip pişmediğini kürdan batırıp kürdan temiz çıktığında anlayabilirsiniz.

Kekinizin eşit kabarmasını istiyorsanız kalıbın kenarlarını kesinlikle yağlamayın, yağlandığı taktirde ortası kabarır kenarları ise çöker iyi sonuç alamazsınız.

Ayrı Ayrı 3 kere yapın Pandispanyayı.

Pandispanyaları enlemesine ortadan kesin. Arasına kremadan bir miktar sürüp meyveleri ve çikolataları serpin.ve en son üst üste koyup hazirladigimiz hazir krem santi ile kaplayin. istediğiniz gibi süsleyin. 
AFIYET OLSUN!!!!


1 yorum:

  1. Pastaya bayıldım,mutlaka deneyeceğim,etkinlikten geliyorum,bana da beklerim,başkentten sevgilerimle http://cafemis.com http://cafemis.blogspot.com

    YanıtlaSil