Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı kimyon
1,5 çay bardağı irmik
1 dolu tatlı kaşığı tuz
3 adet haşlanmş patates
2 orta boy soğan
Yapılışı
Bulguru 1 su bardağı su ile ıslatılıp 1 saat bekletilir.
İrmik çok fazla sulu olmayacak kadar ıslatılır ve öylece bekletilir
patatesler bu bir saatlik süre sonunda bulgurun üzerine rendelenir ve üzerine tuz ve kimyon eklenir.
Malzeme tamamen karışıncaya kadar yoğurulur ve ardından irmik üzerine eklenir.
Kıyma kavrulur.Kavrulan kıymaya soğan yemeklik doğranıp kıymaya eklenip biraz daha kavrulur.Bu sırada baharatlar eklenir.
Kavrulan kıyma soğumaya bırakılır
Bulgurlu harçtan elinize bir parça alınır ve içi inceltilerek oyulur.
İçine kıymadan bir yemek kaşığı koyulup bulgurlu harç top haline getirilir.
Hazırlanan içli köfteler kızdırılmış sıvı yağı içinde bir süre kavrulur.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder