17 Haziran 2013 Pazartesi

Pastane usulü Tatlı Kurabiye



Mallarını Allah yolunda harcayan, sonra da harcadıklarının peşinden (bunları) başa kakmayan ve gönül incitmeyenlerin, Rab’leri katında mükâfatları vardır. Onlar için korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir de.(Bakara suresi: 262.ayet)

Allah’ın selamı üzerinize olsun. Bu zamanınız hayırlı olsun inşaallah değerli kardeşlerim ,henüz kahvenizi içmediyseniz yada çayınız demlenme aşamasında iken sizlere kolay ve pratik bir kurabiye tarifi vereyim :)

Malzemeler:
125 g tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı un 
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı nişasta
200g bitter çikolata ( erimiş olarak bir kâse)

Hazırlanışı:
Teryağı ve margarini çırpın, un, kabartmatozu ve nişastayı eleyerek yavaş yavaş ekleyin , 2 yemek kaşığı erimiş olan çikolatayı ilave edin ve fazla cıvık olmayan bir hamur elde edin eğer çok katı olduysa  biraz süt ilave edebilirsiniz sıkma torbasında sıkılıcak kıvamda olması gerekiiyor.
Fırını 190 dereceye ayarlayalım ,yağlı kağıt serilmiş tepside aralıklı bir şekilde sıkma torbası ile sıkalım ,
10 dakika pişmesini bekleyelim fazla bırakırsanız çok kuru olur sakın endişelenmeyin biraz yumuşak olarak fırından çıkması gerekiyor soğuduktan sonra  sertleşecektir aralarını istediğimiz marmelat ile sıvıyalım erittiğimiz bitter çikolataya batırıp istediğimiz gibi süsleyelim 
Afiyet şifa olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder