20 Haziran 2013 Perşembe

Soğanlama (içli) Tarifi

Soğanlama (içli) Tarifi





Malzemeler:
2 adet kuru soğan
1/2 demet maydonoz
Kırmızı pul biber,karabiber,tuz

Hamuru için malzemeler:
2 su bardağı un
Tuz
Aldığı kadar su 

Hazırlanışı:
Un ,su ,tuz bir kabta kulak memesi yumuşaklığında yoğurulu üzerini örtüp dinlenmeye bırakılır bu arada iç malzemesi hazırlanır

2 adet soğan piyazlık doğranır tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavrulur bir kaba alıp baharatlar ile ve doğranmış maydonozlar ile harmanlanır

Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır ve oklava yardımı ile açılır içine soğanlı harçdan konulur ve yağ sürmeden teflon bir tavada varsa saçta önlü arkalı pişirilir üzerine teryağı sürülür ve servise hazır edilir .
Afiyet şifa olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder