2 adet kuru soğan
1/2 demet maydonoz
Kırmızı pul biber,karabiber,tuz
Hamuru için malzemeler:
2 su bardağı un
Tuz
Aldığı kadar su
Hazırlanışı:
Un ,su ,tuz bir kabta kulak memesi yumuşaklığında yoğurulu üzerini örtüp dinlenmeye bırakılır bu arada iç malzemesi hazırlanır
2 adet soğan piyazlık doğranır tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavrulur bir kaba alıp baharatlar ile ve doğranmış maydonozlar ile harmanlanır
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır ve oklava yardımı ile açılır içine soğanlı harçdan konulur ve yağ sürmeden teflon bir tavada varsa saçta önlü arkalı pişirilir üzerine teryağı sürülür ve servise hazır edilir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder