10 Ocak 2021 Pazar

ŞEKLI MÜTHİŞ İÇİ YUMUŞACIK DIŞI ÇITIR ÇITIR KATMER POĞAÇA TARİFİ

Mayalı hamurun tüm çeşitlerini seviyorum!

İşte Avustralya'dan gelen bir tarif,
kruvasan muffinle karşılaştığında,
Cruffin yapılır. Hamur, kruvasana benzer, bir çember şeklinde sarılır ve bir muffin kalıbında pişirilir.


HAMUR İÇİNDEKİLER:
450 gr un
2 çay kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı bal
100 ml su
100 ml süt
75 gr yumuşak tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
bir tutam tuz
ekstra 100 gr yumuşak tereyağı


Nasıl yapılır:
Sütü ve suyu biraz ısıtın ve içindeki maya ve balı eritin. Örtün ve yaklaşık 10 dakika ılık bir yerde kabarmaya bırakın.
Un, şeker, yumuşatılmış tereyağı ve tuzu bir kaseye koyun. Maya sütünü ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Örtün ve yaklaşık 1 saat ılık bir yerde mayalandırın. Hamuru 6 parçaya bölün ve  yuvarlayın. Hamurun neredeyse şeffaf olması için her bezeyeyi birbiri ardına çok ince bir şekilde açın. Her ince hamurun üzerine 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı sürün . Hamuru kısa kenarından kıvırın, böylece kısa bir rulo oluşturulur. Bitmiş ruloları dondurucuya koyun, bu tereyağını ayarlayacak ve ruloların kesilmesini kolaylaştıracaktır. Şimdi ruloyu ortasından bölün. İçini görebilmek için iki hamur tutamını dışa doğru katlayın. Her ruloyu ayrı ayrı gül şeklini verin. Hamur parçalarını yağlanmış muffin kalıbına koyun ve 30 dakika daha ılık yerde mayalandırın. Fırını önceden 180 ° C'ye ısıtın ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişirdikten sonra soğumaya bırakın ve üzerine biraz pudra şekeri serpin. Dilerseniz ortasından küçük bir deliğe basıp içine reçel, Nutella veya fıstık ezmesi doldurabilirsiniz.


Not: Mayalı hamuru bir akşam önceden hazırlayabilir, buzdolabına koyabilir, ertesi gün oda sıcaklığında 30 dakika bekletebilir ve daha sonra pişirin.

Afiyet olsun 😊



YORUM YAZIN veya en azından bir gülen yüz. Senin için zor olmayacak ama ben çok mutlu olacağım! İlginiz için teşekkür ederim! En basit ve en ilginç tarifleri pişirmek için çok çalışıyorum! 😍

TARİFLERİME GÖZ ATMAK İÇİN TIKLAYIN 👉 YOUTUBE

🙋🏻🙋🏻🙋🏻🙋🏻🙋🏻🙋🏻
BENI SOSYAL MEDYADAN DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

İNSTAGRAM

FACEBOOK

#cruffin #katmerpoğaça #poğaça

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder