Malzemeler:
400 gr un (5 su bardağı )
250 gr tereyağı
10 kaşık pudraşekeri
2 vanilya şekeri
yarim çay kaşığı kabartma tozu
2 yumurta sarısı
Cıkolatalı fıstıklı dolgu için
400 gram tuzsuz fıstık
200-250 gram çikolata
Süslemek için beyaz çıkolata
Yapılışı:
1. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısı, vanilya şekerini karıştıralım.
2. Kabartma tozunu ve unu azar azar kontrollü ekleyelim hamurumuzun kulak memesi kıvama gelene kadar yoğuralım.
3. Hamura her hangi bir kalıpla yada tartolet kalıbıyla şekil verelim. (Tartolet kalıbını kullanırsanız yağlayıp un serpin yapısmaması için)
4. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında çok kızarmadan 10-15 dk pişirelim.
5. Bu arada fıstıklı çıkolatalı dolgumuzu hazırlayalım.
6. Çikolatayı eritelim ve fındıkların üstüne dökelim. Biraz ılıdıktan sonra kurabiyelerin üstüne yada tartolet hamurunun içine bölüştürelim.
7. Üstünü beyaz çıkolatayla süsleyelim.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder