Malzemeler
- 2 su bardağı ince irmik
- 1.5 su bardağı şeker
- 80 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1/2 kase ceviz
Hazırlanışı
- Öncelikle derin bir tencereye yağları alıp eritiyoruz.
- Daha sonra irmiği ilave edip 4dk kavurduktan sonra cevizi ekleyelim.
- Rengi dönene kadar 15 dk boyunca kavuralım. (Cevizi ilk başta eklerseniz yanabilir. Ceviziniz yok ise sorun değil. ).
- İyice rengi dönüp kavurulduğu zaman kısık ateşte yavaş yavaş sütü ekleyip karıştıralım (topaklanmasın).
- Sütü çekene kadar karıştıralım. (bu işlemi ocağın altını iyice kısın ).
- Çektiğinden emin olduktan sonra tencerenin altını iyice kısıp şekeri ilave edelim.
- Karıştırarak bütün şekeri eridiğinde emin olduktan sonra servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder