23 Ocak 2021 Cumartesi

♨️EN KOLAY YÖNTEMLE MACUN KIVAMINDA İRMİK HELVASI TARİFİ‼️

Malzemeler

  • 2 su bardağı ince irmik
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 80 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 kase ceviz

Hazırlanışı


  1. Öncelikle derin bir tencereye yağları alıp eritiyoruz.
  2. Daha sonra irmiği ilave edip 4dk kavurduktan sonra cevizi ekleyelim.
  3. Rengi dönene kadar 15 dk boyunca kavuralım. (Cevizi ilk başta eklerseniz yanabilir. Ceviziniz yok ise sorun değil. ).
  4. İyice rengi dönüp kavurulduğu zaman kısık ateşte yavaş yavaş sütü ekleyip karıştıralım (topaklanmasın).
  5. Sütü çekene kadar karıştıralım. (bu işlemi ocağın altını iyice kısın ).
  6. Çektiğinden emin olduktan sonra tencerenin altını iyice kısıp şekeri ilave edelim.
  7. Karıştırarak bütün şekeri eridiğinde emin olduktan sonra servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder