23 Mart 2020 Pazartesi

Simit poğaça tarifi




Simit Poğaça Tarifi:

Malzemeler

125 g tereyağı

Yarım su bardağı sıvıyağı

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

4 su bardağı un

2 paket kabartma tozu

İç harcı için;

Kaşar peyniri

Dışı için;

2 yemek kaşığı su

3 yemek kaşığı pekmez

Kavrulmuş Susam



Hazırlanışı

İlk olarak tereyağını eritelim.

Daha sonra yoğurma kabına sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tuz, şeker kabartmatozunu ve erittiğimiz tereyağını yoğurma kabına alalım ve çırpalım.

Yavaş yavaş unu ekleyelim, hamurumuzu yoğuralım.

Yoğurduğumuz hamurumuzdan göz kararı cevizden biraz büyük parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayalım.

Yuvarladığımız hamurumuzun bir tanesini alalım ve elimizle bastırarak açalım.

Açtığımız hamurun içerisine kaşar peyniri koyalım ve kenarlarını ortada birleştirerek kapatalım.

Ayrı bir kabın içerisine su ve pekmezi alarak karıştıralım.

Poğaçalarımızı alarak ilk önce her yerini pekmeze daha sonra kavrulmuş susama bulayalım ve fırın tepsisine dizelim.

Bir bıçak yardımı ile poğaçamızın üzerine çizikler atalım.

Daha sonra 180°C fırında yaklaşık 20 dakika alt üst olarak pişirelim.



👉🏻SU BARDAĞI ÖLÇÜM 200 ML DİR👈🏻

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder