7 Ağustos 2013 Çarşamba

SARMA BAKLAVA TARIFI


malzemeler...

15 adet baklavalık yufka
300 gr. tereyağ

iç malzemesi....

2 su bardağı süt
1 büyük çay bardağı irmik
1 küçük çay bardağı şeker(aslında şerbetli tatlı olduğu için kullanmaya gerek yok)
1 paket vanilya
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

şerbeti....
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu



yapılışı:
şerbet kaynatılıp ılımaya bırakılır
tereyağı eritilir
baklavalık yufkalardan üç adet üst üste konulup tereyağı sürülür 
her üç katta tekrarlanarak 15 yufka serilir
en üstede tereyağı sürülür....
arzu edilen büyüklükte tahmini(7x7)cm.büyüklüğünde kesilir
ortalarına süt,irmik ve vanilyadan pişirilen iç harcından birer çay kaşığı kadar konulur..
birazda ceviz serpiştirilir
rulo yapilır
ve tepsiye dizilir
artan yağ üzerlerine gezdirilir
üzeri kızarana kadar 180-200 dereceli fırında pişirilir
şerbet soğuk tatlı ılık halde dökülür

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder