2 Ağustos 2013 Cuma

MANTARLI TAVUK SOTE TARIFI


Malzemeler

1 parça tavuk göğsü ( bütün tavuk göğsünün yarısı )
3 parça tavuk kalça eti
1 adet büyük boy patates
1 su bardağı mantar
1 adet büyük boy soğan
3-4 adet sivri biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Yapılışı

Sıvı yağ koyduğunuz bir tavada tavuk göğsü ve kalça etlerini uzun, jülyen olarak doğrayıp sotelemeye başlayın. Tavuklar 5-6 dk kadar piştikten sonra  piyazlık şekilde doğramış olduğunuz soğanı içine ilave edip pişirmeye devam edin.

Bir kenarda kabuklarını soyduğunuz patatesleri, patates kızartacakmış gibi uzun uzun doğrayın. Sivri biberleri de temizleyip çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak doğrayın. Mantarları da küp şeklinde doğrayın.

Tavada ki malzemeleri bir tahta kaşık yardımıyla karıştırdıktan sonra sırasıyla mantar, patates ve biberleri ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını da ekledikten sonra ocağın altını kısığa getirin. Yavaş yavaş kendi suyuyla pişirmeye devam edin. Tavuk ve patates pişmişse yemeğinizi sıcak olarak servis edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder