8 Nisan 2020 Çarşamba

LABIRENT KEK TARIFI


LABIRENT KEK



Malzemeler:
1 su bardağı un(200g)
1 su baedağı nişasta (200g)
1 büyük su bardağı şekerc(250g)
7 adet yumurta
beyazı ve sarısı ayrılacak
1 paket tereyağı 250g
1 paket vanilya şekeri
2 yemek kaşığı kakao

Ganaj için malzemeler:
200gr krema
200 gr bitter cikolata
1 yemek kaşığı tereyağı



Yapımı:
Öncelikle 7 yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım.
Beyazını ayrı bir kapta bir fiske tuz ile kar gibi olana dek çırpalım .
Tereyağını ve şekeri çırpalım tek tek yumurtaları ilave edelim .
Un ve nişastayı ekleyelim tekrar çırpalım.
Yumurtanın beyazınıda ilave edip çırpalım
Yarı yarıya bölelim .
Bir yarısına kakao diğer yarısına vanilya şekeri ilave edelim ve yedirelim.



Kakaolu karışımın yarısını dikdörtken tepsiye yayalım 250 c fırında 5 dakika pişirelim sonra beyazının yarısını üzerine yayalım tekrar 250 c fırında 5 dakika pişirelim .
Sırasıyla devam edelim . En son fırını 150c de 10 dakika üzerine folio ile kapatıp tekrar pişirelim.sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakalım .


Bir cetvel ile yüksekliği kac cm geliyorsa üzerinide aynı cm şeritler keselim
Bir şerit yatay bir şerit dikey olacak şekilde yerleştirelim.
Aralarına hazırladığımız ganajı sürelim.
2 saat buzdolabında bekletelim.
 AFIYET 
OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder